Hallokes!

Ik ben Eden! Ik ben 21 jaar en werk deeltijds in een rusthuis. Samen met mijn vriend en twee hondjes woon ik in het mooie Membruggen te Riemst. Op deze pagina probeer ik jullie mee te nemen in het verhaal van het ontstaan van Alèze zodat je weet waar wij voor staan en of wij een goede match voor jou en jouw hondje(s) kunnen zijn.

 

eden

“Waardoor begon je met knopen?”

“Toen ik nog vroedkunde studeerde, ging ik op vrijdag altijd babysitten bij een vast gezin. Om de twee jongens bezig te houden, probeerde ik dan ook altijd wel wat nieuws met ze te doen. Op één van die vrijdagen besloot ik om armbandjes met ze te maken. Je kent ze wel, die vriendschapsarmbandjes van op school. Toen ik thuis kwam bleef ik maar terugdenken aan hoe leuk ik dat eigenlijk wel niet vond.

Na wat opzoeken kwam ik al snel op pinterest vanalle mooie hondenaccessoires tegen. Allemaal met de hand gemaakt. Dit wou ik ook proberen! En zo ging de bal aan het rollen…”

“En waar duikt Alèze op in dit verhaal?”

“Na heel wat oefenen (lees: veel frustraties en af en toe wat plezier) begon het knopen vlot te verlopen. Ik maakte een lijn voor onze hondjes, daarna voor een hondje van vrienden enzovoort. Het feit dat zoveel mensen mijn (hand)werk zo leuk vonden, gaf mij een goed gevoel.

Dit gevoel wou ik wel vaker ervaren dus heb ik de stap uiteindelijk gezet om Alèze op te richten. Héél eng dat officieel gedoe, maar oh zo leuk! Ik maak mensen blij met mijn hobby en dat is natuurlijk een dikke win-win situatie.”

“Waar focus je op?”

“Op het begin focuste ik me vooral op de cobra knoop. Ik heb hier lang op geoefend om deze perfect onder de knie te krijgen. Na een opleiding en nog veel meer oefenen, voelde ik me klaar om met andere knopen aan de slag te gaan. Er komen maandelijks nieuwe knopen bij zodat er altijd voor ieder wat wils is.”

jachtlijn
jachtlijn

“Hoe kwam je op de naam Alèze?”

“Eigenlijk zijn er 3 verklaringen voor onze naam.

Reden nr. 1: à l’aise betekent in het Frans ‘op het gemak’. Dit sluit aan op de manier waarop ik wil wandelen met mijn hondjes. Wanneer wij gaan wandelen staat ontspanning en quality time voorop.

Reden nr. 2: Om terug de Franse kant op te gaan: à laisse betekent ‘aan de leiband’. Zien jullie het verband?

Reden nr. 3: Limburg staat bekend om zijn dialecten. Zo hebben Tongeren en Riemst er ook wel een paar tientallen. Over de schrijfwijze ben ik niet zeker, maar ‘een lèze’ betekent dan ook weer ‘een leiband’. “

 

“Doe je dit allemaal in je eentje?”

“Nee hoor! Ik heb familie en vrienden die me steunen! Hierbij ook een bedankje aan mijn vriend Brian. Hij helpt regelmatig met leveringen en heeft ook hard meegeholpen aan onze site. 

En dan mogen we onze proefkonijntjes – euhm hondjes – niet vergeten! Dankzij hen en hun baasjes kan ik blijven groeien. Zij geven me tips en het vertrouwen om verder te werken aan een mooie toekomst met Alèze.”