Tekenbanden met EM-kralen

De EM-tekenbandjes (EM: effectieve micro-organismen) zijn ideaal als je op zoek bent naar een natuurlijke wijze om teken en vlooien te bestrijden.

De micro-organismen in de kralen verhogen de weerstand van je hond waardoor zijn of haar natuurlijke vochtbalans ook ondersteund wordt. De EM-kralen zorgen ervoor dat de hond niet meer aantrekkelijk is voor teken, waardoor ze zich minder snel gaan vastbijten. Dit komt doordat de kralen een soort trilling of frequentie afgeven, ook wel resonantie genoemd.

Deze bandjes bieden natuurlijk geen 100% garantie dat je hond nooit meer een teek zal hebben. De werking is verschillend van hond tot hond.

Voor een optimale werking is het van belang dat jouw hond de band zoveel mogelijk draagt. Een nieuwe tekenband heeft ongeveer 2-3 weken nodig om optimaal zijn werk te kunnen doen. Laat het bandje gedurende deze inwerkingsperiode dan ook continu aan. Nadien kan je deze jaren gebruiken (als jouw hondje er braaf met de tandjes van af blijft natuurlijk), mits de tekenband goed onderhouden wordt.

De onderhoudsinstructies kan je terugvinden bij onze FAQ’s.

EM-armbandjes

De EM-tekenbandjes zijn leuk voor jouw hondjes, maar wat met jou? Jij kan ook zo’n leuk bandje dragen, maar dan wat stijlvoller.

Deze bandjes hebben wij zelf ontworpen. Er wordt één basiskleur gekozen. Hierrond zullen de kralen komen te zitten. Daarna kies je een afwerkingskleur (op de afbeelding hiernaast blauw). Je kan (indien je dit graag wilt) ook meerdere kleuren doorgeven om mee af te werken. 

Er zitten standaard vier kralen op zo’n EM-armbandje. De maat is afhankelijk van jouw pols. 

Heel leuk, maar eigenlijk weet je nog niet waarvoor dit nuttig kan zijn voor mensen. Ik som het even op. Het zou kunnen werken tegen:

– muggen;

– teken;

– migraine.

Of het ook echt werkt, zijn we zelf nog aan het ondervinden. We merken wel degelijk dat we veeeeel minder gestoken worden tegen muggen, maar voor de rest moeten we nog even afwachten.

Sleutelhangers

Onze sleutelhangers zijn in verschillende modellen te verkrijgen. Het leuke eraan is, dat je het helemaal naar wens kan samenstellen. Je kiest de kleur van de letters, je kiest de touwkleuren, je kiest een model en kralen…

We hebben ondertussen sleutelhangers gemaakt voor in de auto, voor aan sleutels, voor aan een boekentas en om overleden hondjes te gedenken.

keychains

Stel je voor: je bent op het werk en hebt een specifieke sleutel voor bepaalde kasten, deuren etc. Je moet die altijd bijhebben en dat betekent dat hij ook vaak rondslingert. NOT ANYMORE! 

Met onze keychains zorg je ervoor dat je je die ene belangrijke sleutel niet meer kwijtraakt. Ook pasjes kunnen eraan gehangen worden natuurlijk. 

Je kan tot 2 kleuren kiezen. Op de foto hiernaast werd er bijvoorbeeld voor wit en rood gekozen.